Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Хрупкави гризини без мая

Хрупкави гризини без мая

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Хрупкави гризини без мая
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вместо да си купувате солети или друго, си пригответе хрупкави гризини без мая, подходящи за похапване през целия ден"

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • гауда - 50 г
  • скаморца - 50 г или друго пушено сирене/кашкавал
  • масло - 100 г студено
  • заквасена сметана - 50 г
  • прошуто - 60 г или друго пушено или сушено месо
  • риган - 2 щипки (5 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер се смилат гаудата, скаморцата, заквасената сметана, прошутото и студеното масло.

Сместа се прехвърля в купа и към нея се пресява брашното. Добавя се риганът се размесва с пръсти, като първоначално се образуват трохи и после лека-полека се получава компактно тесто.

Не се меси дълго, за да не се разтопи /стопли прекалено маслото от топлината на дланите и да се размекне много тестото.

Ако все пак омекне, приберете в хладилник или фризер, за да го втвърдите.

Откъсват се топчици, които се издължават във тънки фитили във форма на гризини.

Подреждат се върху хартия за печене на малко разстояние една от друга и се изпичат във загрята на 200 градуса фурна за около 20 минутки или до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: