Начин на приготвяне
В леко затопленото мляко разтваряме маята и захарта и оставяме да се активира за около 10 мин.
Смесваме в дълбока купа всички продукти, като оставяме жълтъка за намазване и малко от брашното за омесване.
Получава се меко тесто, което лесно можем да разточим и да нарежем на фигурки или ленти. Включете децата в тази рецепта - дори да не се получат идеалните форми вкусът и забавлението ще са максимални.
Намазваме соленките с разбит жълтък, поръсваме със сусам и печем на 180 градуса до златисто.
Най-вкусните и лесни хрупкави соленки със сиренце. Идеални за хапване пред телевизора, за почерпка или при пътуване.
Ако и вие обичате снаксове, вижте още вкусни идеи за соленки и домашни солети.