Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Ментови гризини

Ментови гризини

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Ментови гризини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
48
"Забравете за соленки, крекери или солети - хитът на деня са тези ментови гризини"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 ч.ч. краве или маргарин
  • захар - 2/3 чаша
  • яйца - 1 бр.
  • есенция - 40 капки ментова
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захарни пръчици - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта и разбийте добре. Добавете яйцето, 3 супени лъжици вода и ментовата есенция.

Премесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица.

Покрийте тестото и го оставете в хладилника за около 2 часа или докато се втвърди достатъчно.

Разделете го на 12 равни части. Върху леко набрашнена повърхност разточете всяка част от тестото на тънки рулца с дължина около 30 см.

Срежете с остър нож всяко рулце на по 4 парчета, сплескайте ги и ги наредете на 3‐4 см. едно от друго върху не подмазана тава.

По желание поръсете гризините с цветните захарни пръчици. Печете 12-15 минути при 200°С или докато краищата се втвърдят. Оставете ги да изстинат напълно върху телена решетка.

Ментовите гризини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: