Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо от краставици

Карпачо от краставици

Карпачо от краставици
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Една краставица и малко въображение - това са основните съставки на това лесно и свежо карпачо"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 малка
  • пармезан
  • сол
  • зехтин
  • лимонов сок - по желание
  • крем оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете краставицата. Нарежете я на тънко или с помощта на белачка за картофи. Подредете в чиния.

Нарежете пармезана на тънки люспи. Поръсете отгоре. Ако сервирате веднага, сложете солта.

Залейте със зехтина и сока от лимон. Поръсете с оцета и сервирайте.

Ако решите да приготвите карпачото по-рано, не слагайте подправките, а приберете в хладилника. Извадете и овкусете.

Карпачото от краставици е много сполучливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: