Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Предястие елхички

Предястие елхички

редакция:
Предястие елхички
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Изненадайте вашите гости или семейство с това интересно коледно предястие, което очарова с вкус и визия."

Необходими Продукти

  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • риба тон - 1 консерва
  • червен лук - 1 глава
  • крема сирене - 100 г
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • пресен копър - 2 връзки
  • морков и нар за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете добре киселите краставички и ги нарежете на малки кубчета. Към тях прибавете отцедена една консерва риба тон и нарязана ситно глава червен лук. Добавете крема сиренето и смляният черен пипер. Разбъткайте всики съставки много добре.

С ръце оформете конусчета, които след това оваляйте в нарязан на ситно пресен копър.

За основа на елхичките използвайте крекери или солени бисквити с кръгла форма.

От моркова изрежете звездички, които може да забодете с помощта на клечка за зъби на върха на всяка елхичка. Доукрасете със зрънца нар.

Изненадайте вашите гости или семейство с това интересно предястие!

Разгледайте също нашето примерно меню за Коледа и опитайте непременно тези коледни сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: