Начин на приготвяне
Захарта и яйцата се разбиват на пяна много добре.
Добавят се останалите съставки, като те трябва да са пресяти.
Всичко се разбърква много добре с миксер до получаване на хомогенна смес.
Сипва се в тава или форма за торта и се изпича на предварително загрята на 220 градуса за около 7 минути или до суха клечка.
Инстантното кафе се разтваря в млякото и готовият пандишпанов блат се сиропира с него много добре.
Сухата сладкарска сметана се подготвя според указанията на опаковката, като обикновено това е 100 мл мляко, което се разбива с праха до готовност.
Намазва се пандишпановият блат и се изравнява.
Поръсва се с какао и се оставя за минимум 10 минути във фризер за сервиране на неочаквани гости или цяло денонощие в хладилник.
Коментари