Начин на приготвяне
Чукваме едно по едно яйцата в купа и ги разбиваме с миксер. После прибавяме захарта.
Разбъркваме яйцата със захарта и ванилията с миксера до пухкава смес. Добавяме прясното мляко и разбъркваме отново.
Карамелизираме захар на дъното на форма, в която ще правим сладкиша.
Нарязваме козунака на филии и после на половинки, за да ни е по-лесно да редим. Хубаво е да не прекалено мек, използвах по сух със стафиди поръсен със захар, купен.
Използваме форма за кекс с дупка или форма за сладкиш. Наливаме малко от сместа във формата. След това нареждаме част от нарязаните филии козунак. Заливаме отново с яйчената смес.
Нареждаме останалата част от козунака и заливаме отново. Продължаваме да редим, докато запълним формата.
Трябва да се напои козуначеният сладкиш.
Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като изстине сладкишът, го вадим от формата.
Сладкишът с козунак в кексова форма е готов.
Коментари