Начин на приготвяне
Половината от козунака се накъсва във форма за торта и се подрежда плътно, като основа. Приготвяме крема.
От прясното мляко слагаме 700 мл, заедно със захарта да заврат, а през това време разбиваме яйцата с брашното и останалото мляко.
На тънка струйка се прибавят към врящата смес, но на слаб огън, да не залепне и да не стане на топки.
Кремът трябва бавно да се сгъстява. Щом стане готов, се слагат кравето масло и ванилиите. Разбърква се и още горещ, и се разпределя върху накъсания козунак.
След като сложим крема, добавяме останалата част от козунака и завършваме с крем.
Оставяме да изстине и прибираме козуначения сладкиш в хладилник за няколко часа.
Тортата от стар козунак е готова.
Коментари