Начин на приготвяне
Обелваме доматите и ги нарязваме на едро.
Нарязваме гъбите.
Счукваме чесъна.
В широк тефлонов тиган загряваме олиото и запържваме в него гъбите за 2 минути.
След това добавяме чесъна и продължаваме да пържим още 3 минути.
Отцеждаме нарязаните домати от сока, който са пуснали, и ги сипваме в тигана. Посоляваме.
Не бъркаме, а само раздрусваме.
Пържим още 10 минути и отместваме.
Целта е да се запържат леко доматите в широкия тиган, като така не се разводняват, а течността по-лесно се изпарява.
Сипваме готовата лятна гарнитура в чинийки и отгоре поръсваме с босилек и черен пипер.
Дано ви допадне тази лятна гарнитура за 15 минути.