Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Бисквитен сладкиш с пресни плодове

Бисквитен сладкиш с пресни плодове

Бисквитен сладкиш с пресни плодове
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Свеж и вкусен сладкиш, с който да подсладите деня си"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г (чаени)
  • масло - 150 г
  • ядки - 50 г (по избор)
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 4 - 5 с.л.
  • желатин - 10 г
  • плодове - 300 г
  • лимони - 1/2 бр. само сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете бисквитите в блендер. Нарежете ядките и разтопете маслото.

Объркате всичко до получаване на мокри трохи и поставете във форма с падащо дъно (26 см).

Разпределете сместа равномерно и притиснете добре с лъжица, за да се получи блат.

Сложете в хладилник за 30 минути.

През това време разбийте сметаната с миксер. Смесете маскарпонето с пудрата захар и разбъркайте.

Накиснете желатина в 50-60 мл студена вода и го оставете за 10 минути да набъбне. След това го сложете в съд на водна баня докато се втечни.

Към разбитата сметана добавете маскарпонето, като бъркате с миксер на най-ниската степен. Накрая прибавете и охладения желатин. Разбъркайте и изсипете сместа върху бисквитения блат. Заравнете и поставете в хладилник за 2 часа.

Преди сервиране нарежете плодовете и ги полейте с прясно изцеден лимонов сок. След това ги подредете върху плодовия сладкиш.

По желание може да ги желирате и тях, ако няма да консумирате веднага.

За целта ще ви трябва 1 пакет желатин и 300 мл сок от компот. Желатина пригответе според указанията на опаковката, смесете го със сока от компота и залейте плодовете.

Бисквитеният сладкиш с пресни плодове е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: