Начин на приготвяне
Смесете бисквитите в блендер. Нарежете ядките и разтопете маслото.
Объркате всичко до получаване на мокри трохи и поставете във форма с падащо дъно (26 см).
Разпределете сместа равномерно и притиснете добре с лъжица, за да се получи блат.
Сложете в хладилник за 30 минути.
През това време разбийте сметаната с миксер. Смесете маскарпонето с пудрата захар и разбъркайте.
Накиснете желатина в 50-60 мл студена вода и го оставете за 10 минути да набъбне. След това го сложете в съд на водна баня докато се втечни.
Към разбитата сметана добавете маскарпонето, като бъркате с миксер на най-ниската степен. Накрая прибавете и охладения желатин. Разбъркайте и изсипете сместа върху бисквитения блат. Заравнете и поставете в хладилник за 2 часа.
Преди сервиране нарежете плодовете и ги полейте с прясно изцеден лимонов сок. След това ги подредете върху плодовия сладкиш.
По желание може да ги желирате и тях, ако няма да консумирате веднага.
За целта ще ви трябва 1 пакет желатин и 300 мл сок от компот. Желатина пригответе според указанията на опаковката, смесете го със сока от компота и залейте плодовете.
Бисквитеният сладкиш с пресни плодове е готов.