Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Бирени мезета»Ароматни наденички с розмарин на скара

Ароматни наденички с розмарин на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Ароматни наденички с розмарин на скара
Снимка: rosicapi
16 / 17
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • наденица - 4 бр.
  • розмарин - 4 - 5 клончета
  • кромид лук - 2 - 3 глави
  • олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • сланина - 1 малко парче за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надениците се разрязват на две по дължина и се сцепват напречно на няколко места.

Скарата се загрява и натърква хубаво с половин глава кромид лук, така няма да залепва и ще замирише вкусно.

След това скарата се омаслява с малко парче сланина.

Останалия кромид лук се нарязва на шайби.

Надениците се пекат върху добре загрятата скара, като върху тях се нареждат клончетата пресен розмарин. Около тях се слагат и шайбите лук.

След като се изпекат от едната страна, се обръщат и отгоре пак се нарежда розмарин.

Готовата наденица и изпеченият лук се прехвърлят в чиния и се поръсват със сол, олиото, черен пипер и лимоновия сок.

Украсява се с клончета розмарин.

Чудесна компания за халба студена бира!

Добър апетит и наздраве с това вкусно бирено мезе.

Ароматните наденички с розмарин на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: