Начин на приготвяне
Измийте боба, покрийте го с вода и го сложете да заври. След като заври, изхвърлете водата и добавете нова, като покриете боба и налеете още толкова вода.
Добавете ситно нарязаните лук, морков и чушка. Сварете боба до готовност.
Загрейте олиото в тава, добавете червеният пипер и доматеният сок. Запържете леко.
Изсипете фасула в тавата, овкусете със сол и добавете наденицата, нарязана на желаните от вас парчета.
Печете боба, докато ястието получи кафеникав загар.
Ако обичаш да хапваш боб, опитай и предложенията ни за боб яхния, вкусен боб в гърне или боб с кисело зеле.
Коментари
+1 за джожена, Рибагина.
А наденицата - сурова, на скарата и после в тавата.