Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Печен боб с наденица

Печен боб с наденица

Печен боб с наденица
Снимка: Веселина Константинова
1 / 11с Видео
20/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ами това е...лесно, познато, много любимо, защото е винаги супервкусно Бон Апети!"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • доматен сок - 250 мл
  • сол
  • червен пипер
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • македонска наденица - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба, покрийте го с вода и го сложете да заври. След като заври, изхвърлете водата и добавете нова, като покриете боба и налеете още толкова вода.

Добавете ситно нарязаните лук, морков и чушка. Сварете боба до готовност.

Загрейте олиото в тава, добавете червеният пипер и доматеният сок. Запържете леко.

Изсипете фасула в тавата, овкусете със сол и добавете наденицата, нарязана на желаните от вас парчета.

Печете боба, докато ястието получи кафеникав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Чудесно ястие!
27.04.2022 22:38
Анонимен
Анонимен
Аз лично добавих и малко целина
12.06.2021 21:31
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря! Много е вкусно!
13.03.2019 07:16
1
Елица Иванова
Елица Иванова
Невероятна рецепта ! Браво !
12.03.2019 23:08
1
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да, джоджена е перфектна подправка за боба! Аз също го използвам, но в случая съм овкусила с чубрица. Джоджена и чубрицата са подправки с много силен аромат и някак си няма да се напаснат двете едновременно.
20.10.2016 15:23
7
4
Вальо
Вальо
Класика ! Браво !
+1 за джожена, Рибагина.
А наденицата - сурова, на скарата и после в тавата.
20.10.2016 15:09
4
Албена Асенова
Албена Асенова
Много вкусно,обичам много боб с наденица,но и на мен ми липсва джоджена.Аз също слагам доста подправки,като мащерка,калофер и целина.
20.08.2016 11:51
9
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изглежда много вкусен,но аз обичам боба наситен с подправки,бих добавила задължително джоджен и наденицата я запичам предварително и я добавям в края на печенето :)
20.08.2016 11:06
25
1