Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печени чушки със синап в буркан

Печени чушки със синап в буркан

Печени чушки със синап в буркан
Снимка: Цветомир Николов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
240 мин.

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 кг месести
  • сол
  • синап
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме чушките от дръжките и семките и ги изпичаме хубаво, като докато още са горещи, ги слагаме в тенджера с капак, за да се задушат.

След като изстинат, ги обелваме и осоляваме със сол - 15 г сол на 1 кг готови чушки.

Във всеки буркан слагаме по 10-15 зрънца синапено семе, след което редим чушките плътно в бурканите и доливаме от соса на чушките.

Ако сосът не достига, доливаме със саламура приготвена от 1 литър вода и 15 г сол (сварена и охладена).

Затваряме бурканите и варим 10 минути след завиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: