Начин на приготвяне
Измиваме 5-6 крилца от пиле. Подсушаваме ги след това с кърпа. Посоляваме всяко едно от всички страни. На всички крилца им слагаме червен пипер и черен пипер на вкус, пак поръсени от всички страни, за да поемат вкуса навсякъде.
Подреждаме ги едно до друго плътно в добре измит и подсушен буркан Омния.
Изрязваме си парче фолио и го сгъваме на две и после като квадрат. Слагаме го най-отгоре върху буркана и го завързваме с здрав конец за шиене, сгънат на два ката.
Слагаме вече пълния буркан във фурната на 200 градуса за 1 час и 20 мин. Фурната не трябва да я загряваме предварително. Печем крилцата. Ако желаете, можете да го сложете на решетката директно или в малка шола например.
До буркана с крилцата може де печете нещо друго. Не го слагаме във вода, не слагаме вътре и олио. Пилето си пуска сокове, мазнина.
Добре е да са купени крилца.