Начин на приготвяне
Смесваме брашното, ванилиите и бакпулвера и разбъркваме.В купа разбиваме яйцата и захарта с помощта на миксер. На тънка струйка прибавяме олиото и продължаваме да разбиваме. Прибавяме на лъжици брашното с бакпулвера и ванилиите и объркваме с миксера до еднородна смес.
Получава се леко гъста смес, но това не е проблем. Намазваме си тава с падащо дъно с олио и набрашняваме. Ако нямаме такава може и в обикновена. Кашата е за тава с диаметър 24-25 см., за да може да стане по-висок.
Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица. Разполовяваме сливите, махаме костилките и ги режем на ленти, но не прекалено тънки, защото ще паднат лесно в кашата. Редим нарязаните сливи една до друга върху кашата.
Печем във фурна, предварително леко загрята на 160 градуса. След изпичане и изстиване махаме дъното и ринга. Слагаме сладкиша в кръгла чиния и ръсим с пудра захар с помощта на цедка, и режем като торта на триъгълни парчета. Да ви е сладко!