Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Табуле»Свежа салата от булгур, рукола и каперси

Свежа салата от булгур, рукола и каперси

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свежа салата от булгур, рукола и каперси
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Страхотна салата, особено за хората, които са се отдали на веганството"

Необходими Продукти

  • булгур - 100 г
  • вода - около 200 мл
  • рукола - 2 шепи
  • каперси - 4 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин - 40 мл
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • балсамова редукция - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ползвате от по-едрия булгур, поставете съд с водата на котлона при умерен до силен огън.

Щом заври, сипете зрънцата, щипка сол и варете 8 минутки. След като е готов, захлупете с капак да се запари и оставете така да изстине напълно.

В случай че ще приготвяте салатата с по-ситния булгур, е нужно само да го попарите с врящата вода и така да го оставите под капак, докато набъбне и я поеме.

Изстискайте сока от лимона и настържете много фино 1 с.л. от жълтата част на кората му. Смесете сока от цитруса и кората със зехтина, белия пипер и малко сол.

В купа смесете булгура с дресинга и каперсите. Добавете двете шепи зелени листа от рукола и разбъркайте леко.

Прехвърлете в сервировъчна чиния и накапете отстрани от балсамовата редукция.

Поднесете табулето като здравословно предястие или гарнитура към риба или месо.

Свежата салата от булгур, рукола и каперси е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: