Американски кисели краставички

ИвиИви
Новак
4
36
6
Американски кисели краставички1 / 2
27/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви10 мин.
Общо20 мин.
Порции1 буркан
"Океан прекосихме, за да вземем рецептата за хрупкави американски кисели краставички"

Необходими Продукти

  • краставички - 400 г, нарязани на 1 см кръгчета
  • лук - 1 средна глава, нарязана на полумесеци
  • ябълков оцет - 300 мл
  • захар - 140 г
  • вода - 200 мл
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • целина - 1/4 ч.л. сушена
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л. едро смлян
  • синапено семе - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете оцета, водата, захарта, куркумата, целината, лютия пипер и синапените семена в тенджерка на умерен огън.

Кипнете и оставете да се вари за 5 минути, след което отстранете от огъня и оставете да се охлади на стайна температура.

Сложете нарязаните краставички и лук в 500 мл буркан, добавете охладената саламура до гърлото на буркана и затворете плътно. Охладете поне за 3 часа.

Можете да консумирате 3 часа след приготвянето.

Съхранявайте в хладилник до няколко седмици.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: