Начин на приготвяне
Измиваме трилитровите буркани много добре. В голям съд изсипваме краставичките и измиваме старателно.
Най-отдолу на буркана поставяме по едно листо от вишни и смокини. Самите листа запазват твърдината на краставиците.
На всеки трилитров буркан слагаме по три лъжици едра сол, бахар, черен пипер, копър . И накрая поръсваме малко от синапа.
След като сме направили това започваме да нареждаме краставичките. Готовите наредени буркани пълним с вода и запечатваме с капачка.
В продължение на 5-6 дни всяка сутрин и вечер разклащаме самия буркан, с цел разтваряне на едрата сол. Поставяме ги на пъстра сянка и когато си изменят цвета, прибираме бурканите на тъмно и хладно място.
Киселите краставички се запазват хрупкави за цяла зима. От тези 10 кг краставици излизат 5 трилитрови буркана.
Киселите краставички на слънце са готови.
Коментари