Шарена салата с булгур и тученица

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
29/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато водата в тенджерата заври, почистения булгур накисваме за 5 минути и след това го измиваме поне 5 пъти! Във заврялата вода прибавяме шарлана и хималайската сол, а след това и булгура. Разбъркваме и изронваме прясната сурова царевица, за да се свари с него. Заедно се варят 25 минути. Царевицата, сварена с булгура, добавя невероятно нежно сладък вкус и придава хрупкава свежест към варивото.

През това време приготвяме салатата. Нарязваме на ситно доматите, краставицата, магданоза и джоджена.Чушките могат да бъдат сурови или при чувствителен стомах - изпечени и обелени.

Прибавяме листенцата тученица и овкусяваме с шарлана, хималайската сол и домашния ябълков оцет! Разбъркваме зеленчуците и салатата е готова.

Разпределяме охладения булгур и салатата в 3 богати порции! Могат да бъдат поднесени едно до друго в блюдата или разбъркани и украсени с маслини и люти чушлета

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар