Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с Коприва с Готови Кори

Баница с Коприва с Готови Кори

Баница с Коприва с Готови Кори
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
30/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори на сач - 1 пакет /500 г/ готови, селски
  • коприва - 1 голяма купа прясна, връхчета
  • тученица - 2 шепи нарязана
  • джоджен - 3 стръка, пресен
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 3 бр.
  • извара - 250 г
  • вода
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • шарлан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В метален съд (за да издържа на горещо) смесваме копривата, нарязана на едро с ножица, тученицата - цели листенца, на ситно - лука и джоджена.

Попарваме ги с малко вода и след като омекнат, ги прецеждаме. В отделна купичка разбъркваме добре 1 яйце с вилица и го прибавяме към останалите продукти. Добавяме и изварата. Подсоляваме и разбъркваме.

Разстиламе корите, преброяваме ги и си разпределяме в съда - плънката на части, равни на броя на корите. Намазваме кората равномерно с шарлан, особено крайчетата, за да не са сухи.

Поръсваме плънката отгоре и навиваме дългата страна на кората на руло. Засукваме в центъра на намазнена тава във формата на спирала. Навиваме по същия начин и другите кори и ги подреждаме в един голям кръг.

Поръсваме с малко от прецедения им сок от поправянето, за да не е суха баницата, тъй като корите на сач са по-плътни от обикновените.

След това с разбърканите 2 яйца намазваме равномерно навсякъде и печем 35 минути, на 200°C градуса до тъмна златна коричка!

Много хрупкава отвън и мекичка отвътре!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: