Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Предястие с маринована бамя и сирене

Предястие с маринована бамя и сирене

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Предястие с маринована бамя и сирене
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Уникално предястие с бамя - с гарантирано добър вкус и малко калории"

Необходими Продукти

  • бамя - 600 г
  • моцарела - 300 г сирене
  • зехтин - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • зелени подправки - свежи листа по избор /босилек, магданоз или копър/
  • зелен лук - няколко пера
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се измива под течаща вода и дръжките се изрязват.

Бланшира за няколко минути във вряща вода.

След това се прехвърля в купа със студена вода и лед, докато се охлади.

Изцежда се и се полива с балсамовия оцет, зехтина, черен пипер и сол на вкус.

Захлупва се и се оставя в хладилник за няколко часа да се овкуси. След това към нея се добавят наситнени перца зелен лук и се разбърква.

Моцарелата се реже на кръгчета и се поставя върху канапе от овкусената бамя.

Украсява се отгоре с маринована бамя и зелени подправки по избор (магданоз, копър, босилек), с перца зелен лук и се сервира залята с останалата марината.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: