Предястие с маринована бамя и сирене

ЗорицаЗорицаГуру94525629194
02/09/2018
"Уникално предястие с бамя - с гарантирано добър вкус и малко калории "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 936
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бамя - 600 г
  • моцарела - 300 г сирене
  • зехтин - 2 с. л.
  • балсамов оцет - 3 с. л.
  • зелени подправки - свежи листа по избор /босилек, магданоз или копър/
  • зелен лук - няколко пера
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се измива под течаща вода и дръжките се изрязват.

Бланшира за няколко минути във вряща вода.

След това се прехвърля в купа със студена вода и лед, докато се охлади.

Изцежда се и се полива с балсамовия оцет, зехтина, черен пипер и сол на вкус.

Захлупва се и се оставя в хладилник за няколко часа да се овкуси. След това към нея се добавят наситнени перца зелен лук и се разбърква.

Моцарелата се реже на кръгчета и се поставя върху канапе от овкусената бамя.

Украсява се отгоре с маринована бамя и зелени подправки по избор (магданоз, копър, босилек), с перца зелен лук и се сервира залята с останалата марината.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар