Начин на приготвяне
Обелвам тиквичките и нарязвам по дължина (като подметки) посолявам и оставям да се изцедят. Изпичам от двете страни за кратко на парти грил или скара.
В съда, в който ще готвя (в случая съм направила в огнеупорна тенджера), намазвам с масло дъното и стените и поръсвам с галета.
На дъното слагам от изпечените тиквички, останалите навивам на рулца и слагам изправени в съда едно до друго, във всяко рулце вътре слагам по малко масло.
Заливам със смес от белтъка и яйцето + натрошеното сирене + сметаната + копър + черен пипер на вкус и чесъна на гранули.
Първо, с лъжица запълвам рулцата отвътре, след което изливам и останалата смес между тях, така че да има на всякъде равномерно.
Настъргвам обилно с кашкавал и пека в предварително загрята фурна до готовност (аз пекох запеканката под капака на огнеупорната тенджера).
Забележка: Разбира се, ако приготвяте в по-голям съд, и пропорциите ще са различни. По-горе описвам принципа и начина на приготвяне както и съставките, които ще коригирате според порциите и вкуса си.
Предястието от тиквички и сирене на фурна е готово.
Коментари