Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пет вида пържена риба с гарнитура

Пет вида пържена риба с гарнитура

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пет вида пържена риба с гарнитура
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
03/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • цаца - 100 г
  • скумрия - 1 бр.
  • попчета - 2 бр
  • лаврак - 2 бр.
  • сафрид - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 500 г
  • краставици - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • зехтин - за овкусяване
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме добре рибата.

Поставяме тигана на котлона заедно с олиото.

Всяка една риба потапяме в брашното, което предварително сме сложили солта и сме разбъркали добре, изтръскваме и пържим от двете страни.

Готовите риби поставяме на кухненска хартия.

Измиваме краставиците и доматите и нарязваме, като ги овкусяваме със солта, оцета и зехтина.

Картофите обелваме, сваряваме и нарязваме на кубчета и тях овкусяваме.

Подреждаме чинията, като от едната страна нареждаме от рибата, а от другата страна слагаме картофената салата и салатата с домати и краставици.

Върху двете салати посипваме ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: