Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Маринована пържена риба

Маринована пържена риба

Янка ЙордановаЯнка Йорданова
Чирак
13100120
Маринована пържена риба1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Имайте търпение, защото, за да стане вкусна рибата, трябва добре да се маринова. Опитайте и ще ни черпите бира, ако ви е харесала рецептата"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе
  • оцет - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • кимион - 1 ч. лъжичка
  • чесън - 6 скилидки
  • риган - 1 ч. лъжичка смлян
  • червен пипер - 1 ч.лъжичка
  • сол - 1 ч.лъжичка
  • мазнина
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме филетата на парчета. Подправките, чесънът и солта се счукват в купа. Прибавяме оцетът и виното и разбъркваме.

Рибата се поставя в купата, залива се с маринатата и се захлюпва. Оставя се за една вечер в хладилник. Преди да я пържим, я отцеждаме от маринатата и я подсушаваме.

Брашното го объркваме с галетата. Рибата се овалва в брашнената смес и се пържи на маслена баня до златист цвят.

Пържената риба се поднася с гарнитура по избор, но задължително със студена бира.

Маринованата пържена риба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: