Тигрови скариди в масло

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41317322182
11/09/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 891
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тигрови скариди - 7 - 10 бр.
  • краве масло - 100 г
  • бяло вино - 30 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - няколко стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
  • по желание
  • сос айоли - 2 с.л.
  • лимонов сос - 2 с.л.
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тигровите скариди, ако са замразени, се оставят да се отпуснат.

В дълбок тиган разтопете кравето масло и сложете напълно размразените скариди. Посолете съвсем леко, овкусете със черен пипер и накълцания чесън. Добавете бялото вино. Намалете огъня и сложете капак.

Оставете скаридите да къкрят около 12-15 мин.

Отстранете капака, скаридите са почти готови. Ръснете щипка червен пипер и наситнения пресен копър, раздрусайте тигана с въртеливо движение и махнете от котлона.

Сервирайте скаридите с готов сос по желание - Айоли или лимонов.

Ако не разполагате с купен от магазина, може да си направите сами Айоли:

Сложете в сух буркан:

- 1 ч.ч. зехтин

- 2 скилидки чесън

- 1 жълтък на стайна температура

- щипка сол

Разбийте със пасатор. Добавете резен лимон за допълнително овкусяване.

Бон Апети!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар