Торта без млечни продукти

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Торта без млечни продукти1 / 2
14/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • Блат
  • фурми - 17 бр.
  • орехи - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • кокосово масло - 30 мл разтопено
  • Крем
  • фурми - 6 бр.
  • авокадо - 200 г
  • какао - 6 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • какаово масло - 75 мл, разтопено
  • банан - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кокосово масло - 75 мл, разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя блатът - орехите се накисват във вода за около 3-4 часа. След това се отцеждат, измиват със студена вода, изсушават се във фурната на 50 градуса. След това се смилат фино в блендер.

За украса на тортата се отделя една супена лъжица от ядките.

Към орехите се прибавят кокосовото масло, фурмите и се смила до хомогенна смес. Отново се отделя от сместа около 2-3 с.л. за украса.

Сместа се изсипва във форма около 22 см.

За крема бананите и авокадото се нарязват на парчета и смилат в блендер. Заедно се смилат и с фурмите и всичко останало за направата на крема до хомогенна смес.

Кремът се излива върху блата. Прибира се в хладилник за 1 нощ.

За украса се използва отделената смес, като се правят топчета и се потапят в какао.

После се поръсва със смлените орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: