Начин на приготвяне
Първо се приготвя блатът - орехите се накисват във вода за около 3-4 часа. След това се отцеждат, измиват със студена вода, изсушават се във фурната на 50 градуса. След това се смилат фино в блендер.
За украса на тортата се отделя една супена лъжица от ядките.
Към орехите се прибавят кокосовото масло, фурмите и се смила до хомогенна смес. Отново се отделя от сместа около 2-3 с.л. за украса.
Сместа се изсипва във форма около 22 см.
За крема бананите и авокадото се нарязват на парчета и смилат в блендер. Заедно се смилат и с фурмите и всичко останало за направата на крема до хомогенна смес.
Кремът се излива върху блата. Прибира се в хладилник за 1 нощ.
За украса се използва отделената смес, като се правят топчета и се потапят в какао.
После се поръсва със смлените орехи.