Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мозък в масло и зеленчуци

Мозък в масло и зеленчуци

Мозък в масло и зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Такъв деликатес не се опитва просто, той се изяжда да последната хапка"

Необходими Продукти

  • свински мозък - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • масло - 50 г
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинския мозък в студена вода с една лъжица оцет, така трябва да престои поне 1 час.

Извадете и сложете да се вари на умерен котлон със сол и зърна черен пипер, като е сварен го изцедете от водата.

Нарежете морковите на ивички и сложете в тиган с маслото, покрийте с капак и оставете така да се задушат.

Прибавете и парчетата мозък поръсете с пушения пипер и по желание зеленчукова подправка.

Сервирайте мезето, поръсено с пресен лук.

Мозъкът в масло и зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: