Начин на приготвяне
Патладжана изпичаме във фурна или на котлона. Когато е готов, слагаме в съд с капак и след 5-10 минути белим и наситняваме.
Моркова и лука почистваме и измиваме. Моркова настъргваме на ситно, лука нарязваме или също настъргваме.
В подходящ съд сипваме моркова, лука и наливаме олио (1/2 к.ч.) и вода (3 к.ч.). Прибавяме нарязани ситно листа пресен зелен магданоз, сол, черен пипер и кориандър на вкус. Ръсваме пушен червен пипер (1 к.л.).
Варим всички продукти, докато останат на мазнина, и тогава прибавяме патладжана. Изключваме котлона и разбъркваме няколко пъти, да се смесят добре всички съставки.
Когато се поохладят, пасираме с пасатор хомогенно.
Готовия пастет сервираме охладен с препечени филийки и /който харесва/поръсени с почистена от семената и скълцана ситно люта пиперка.