Начин на приготвяне
Във заврялата вода добавяме 1 ч.л. сол и шарлан. Сипваме измитата киноа и варим 10 минути, а след това добавяме и лещата и всичко заедно варим още 15 минути (лещата може предварително да е накисната - по желание)
След като варивото се свари, го преместваме от котлона, оставяме го да се охлади и сгъсти.
През това време нарязваме на ситно магданоза, измиваме слънчогледовите семки и изстискваме от лимона 1 с.л. лимонов сок.
В каната на блендер с мощност 1000 W изсипваме варивото, магданоза, семките, кимион и подправяме със сол на вкус.
Пасираме и пастета е готов. Вкусният и здравословен пастет може да се намаже върху препечен пълнозърнест хляб или сухари и не само!
Чудно вкусно!