Жълт ориз със заливка

18/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се измиват и настъргват на едро.

В голям тиган се слага малко олио да загрее. Добавят се лукът и морковите да се запържат. Добавя се каймата. Трябва да стане на едри късчета.

Добавя се оризът да се запържи. Разбърква се. Добавят се царевицата и доматеният сок. Добавя се около 1/2 ч.ч. водичка. Разбърква се.

Всичко се изсипва в тава. Подправя се със кориандъра, куркумата и чубрица. Подправя се на вкус със сол.

Добавя се тройно количество на ориза вода. Пече се във фурна.

Когато оризът е готов и има много малко вода, се бърка заливката. В голяма купа се чукат яйцата. Разбиват се. Добавя се киселото мляко. Отново се разбива. Добавя се малко сол и содата. Разбърква се.

Оризът се полива със заливката. Връща се във фурната до запичане на заливката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислава Вълкова
Мм.вкусно
0
0