Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се измиват и настъргват на едро.
В голям тиган се слага малко олио да загрее. Добавят се лукът и морковите да се запържат. Добавя се каймата. Трябва да стане на едри късчета.
Добавя се оризът да се запържи. Разбърква се. Добавят се царевицата и доматеният сок. Добавя се около 1/2 ч.ч. водичка. Разбърква се.
Всичко се изсипва в тава. Подправя се със кориандъра, куркумата и чубрица. Подправя се на вкус със сол.
Добавя се тройно количество на ориза вода. Пече се във фурна.
Когато оризът е готов и има много малко вода, се бърка заливката. В голяма купа се чукат яйцата. Разбиват се. Добавя се киселото мляко. Отново се разбива. Добавя се малко сол и содата. Разбърква се.
Оризът се полива със заливката. Връща се във фурната до запичане на заливката.
Коментари