Начин на приготвяне
Накълцайте лука и праза и ги запържете в сгорещеното на среден огън олио;
През това време нарежете зелката на тънки лентички, а ориза измийте добре под течаща вода, за да падне нишестето;
Настържете домата и го прибавете към вече омекналите и получили лек загар лук и праз. Пържете още 2-3 минутки и добавете ориза. Бъркайте около още 2 минути и сложете зелето и подправките;
Налейте 2 ч.ч. вода и увеличете малко огъня. Щом течността се изпари, прехвърлете в тавичка и сложете още 2 ч.ч. вода (ако обичате по-мек и набъбнал ориз, може да добавите и повече течност.)
Печете в предварително загрята на 185 градуса фурна, докато остане на мазнина (около 20 минути);
Разбийте яйцата със заквасената сметана и солта и със тази смес залейте ястието. Запечете за кратко.
Сервирайте киселото зеле с ориз поръсено със свеж, накълцан магданоз.
Добър апетит!