Жълт ориз със заливка

Жълт ориз със заливка
Снимка: Виктория Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • ориз - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • царевица - 300 г от консерва
  • доматен сок - 200 мл
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио
  • чубрица
  • куркума - 2 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • сол
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се измиват и настъргват на едро.

В голям тиган се слага малко олио да загрее. Добавят се лукът и морковите да се запържат. Добавя се каймата. Трябва да стане на едри късчета.

Добавя се оризът да се запържи. Разбърква се. Добавят се царевицата и доматеният сок. Добавя се около 1/2 ч.ч. водичка. Разбърква се.

Всичко се изсипва в тава. Подправя се със кориандъра, куркумата и чубрица. Подправя се на вкус със сол.

Добавя се тройно количество на ориза вода. Пече се във фурна.

Когато оризът е готов и има много малко вода, се бърка заливката. В голяма купа се чукат яйцата. Разбиват се. Добавя се киселото мляко. Отново се разбива. Добавя се малко сол и содата. Разбърква се.

Оризът се полива със заливката. Връща се във фурната до запичане на заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Мм.вкусно
25.09.2018 18:49