Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Персийски царевичен кекс

Персийски царевичен кекс

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162125002
Персийски царевичен кекс
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
21/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Изненадайте кафето си, като вместо обикновен поднесете персийски царевичен кекс"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 400 г фино
  • брашно - 1 чаена чаша бяло
  • олио - 1 чаена чаша
  • захар - 1 1/2 чаена чаша
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кардамон - 1 кафяна лъжичка (на вкус)
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипват яйцата и се разбиват с миксер. Постепенно прибавяме захарта и продължаваме разбиването.

При киселото мляко сипваме бакпулвера и разбъркваме. Като шупне изсипваме при яйчената смес. Добавяме и олиото и разбиваме отново.

Изсипваме постепенно докато бъркаме царевичното брашно и обикновенното. Когато се получи хомогенна смес прибавяме и кардамона и разбъркваме последно.

В леко намазнена тава слагаме хартия за печене. Изсипваме сместа и печем в умерена фурна на 180 градуса до зачервяване.

Персийският царевичен кекс се пие с чай или друга напитка. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: