Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солен кекс»Царевичен кекс по Зоната

Царевичен кекс по Зоната

Царевичен кекс по Зоната
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
52 мин.
Порции
6
"Царевичен кекс по зоната - вкусен и съвместим с режим Зоната. Насладете се на всяка хапва без угризения и излишни калории."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • зехтин - 3 ч.л
  • цедено кисело мляко - 100 г
  • царевичен грис - 156 г
  • бакпулвер - 10 г
  • краве сирене - 238 г нискомаслено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този царевичен кекс по зоната в купа се разбиват яйцата. Към тях се прибавят прясното мляко, зехтина, цеденото мляко, царевичня грис и бакпулвера.

Всички съставки се разбъркват, а накрая се прибавя натрошеното сирене. По желание може да се сложи малко сух риган.

С места се прехвърля в продълговата форичка за кекс, слага се в загрята на 180 градуса фурна. Царевичният кекс се пече около 45 минути или до суха клечка.

Кексът е от 12 блока протеини, въглехидрати и мазнини.

Ако и вие следвате този режим на хранене, опитайте също пица по Зоната, вкусна мусака в Зоната и апетитни броколи по Зоната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: