Баница в сач

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
Баница в сач
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
25/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Разбира се, че може да се направи баница на сач, даже е задължително да я приготвите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • газирана вода - 200 мл
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • масло - за намазване на сача
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гасите содата в киселото мляко. В купа разбивате с миксер яйцата и добавяте към тях шупналото кисело мляко, газираната вода и разбърквате допълнително.

Отделяте настрана 2 кори заливате 2-3 с.л. от сместа с яйцата и поръсвате с натрошено сирене, след което завивате на руло и нареждате в сача, намазан предварително с масло. Така продължавате, докато свършат корите.

Сместа, която трябва да ви остане, заливате равномерно върху рулата.

Печете на 200 градуса до готовност приблизително час.

След като я извадите, пръскате с няколко капки вода и задушавате с вестник и кърпа отгоре за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: