Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с тиквички и сирене

Мусака с тиквички и сирене

Мусака с тиквички и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
03/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лятна мусака без месо, което обаче по никакъв начин не отстъпва по вкус на традиционната мусака"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • лук - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сирене - 200 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват на кръгчета. Лукът се обелва и нарязва на ситно.

Загрява се олиото и задушаваме лука и тиквичките и оставяме да изстинат. Поръсват се с малко сол и черен пипер.

В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко, натрошеното сирене, нарязан ситно магданоз и накрая брашното с бакпулвера.

Разбърква се добре на гладка смес. Смесват се с задушените тиквички и лук, прехвърлят се в подходяща намазнена с олио тава.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути до зачервяване.

Много е вкусна тази мусака, опитайте!

Мусаката с тиквички и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: