Начин на приготвяне
Натрошава се сиренето в купичка. Използваме дебели домашни кори на сач. Върху кората напръскваме сирене и я надипляме като хармоника. Слагаме я в единия край на тавата.
До нея нареждаме другата и така докато свършат корите. Нареждаме ги надиплени една до друга, но не и прекалено сбити. Слагаме яйцата в купа. Разбиват се яйцата в купичка с 1 щипка сол с помощта на вилица. След като ги разбием добре слагаме киселото мляко вътре и пак разбъркваме всичко.
Най–накрая слагаме прясното мляко и пак разбъркваме всичко. Сместа се излива отгоре между гънките, както и около стените на тавата. Най-отгоре слагаме начупени парченца масло на места.
Трябва корите да си поемат от сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до пълно изпичане. Като изпечем накъсваме баницата на големи парченца и ги редим в купа. Да ви е сладко! Хапваме с айран.