Начин на приготвяне
Камбите, морковите и корнишоните се нарязват - аз слагам 500 г камби, 500 г моркови, 500 г корнишони, 2.500 кг карфиол. Карфиолът се накъсва на розички.
Добавят се скилидките чесън и се нарязва едната връзка целина. На дъното на всеки буркан се слага аспирин, няколко зърна черен пипер, бахар и синап.
Всички зеленчуци се смесват хубаво и се нареждат плътно в бурканите. Най-отгоре на всеки буркан се слага венче от стрък целина.
В тенджера се смесват продуктите за маринатата и се слага на котлона да заври.
С врялата марината се заливат бурканите - като се naпълни един буркан, веднага се затваря с капачката, обръща се надолу и чак тогава се залива следващия буркан.
П.П. От две дози излизат 5 буркана от 1.680 г.
Коментари