Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели краставички само със сол и вода

Кисели краставички само със сол и вода

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Кисели краставички само със сол и вода
Снимка: Людмила
1 / 2
01/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Тези кисели краставички само със сол и вода са много вкусни и лесни за приготвяне."

Необходими Продукти

  • вода - 1 литър
  • сол - 30 г
  • краставички - 600 - 700 г приблизително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са любимите кисели краставички, приготвям ги през лятото на слънчева светлина и нищо, че сезонът не е за туршии, се изяждат веднага.

Но ферментирали кисели краставички само със сол и вода могат да се приготвят по всяко време.

Аз през зимата правя периодично по един буркан, като ни се хапват такива краставички.

Първо кипвам водата със солта. Ползвам изворна вода, важно е да е чиста, може и филтрирана.

Като се охлади напълно, заливам краставичките, аз използвам корнишони, но може всякакъв вид, ако са от другите, трябва да се нарежат, измият и подредят плътно в буркана.

Отгоре, ако има нужда, притискам с чисти пръчки от лоза. Покривам буркана с капака, но не го затварям. Да има въздух. Ако е затворен, ще се надуе капака при образуване на газовете от ферментацията.

Оставям краставичките на топло, 22 градуса, обикновено в кухнята на плота. И след седмица са готови.

Тези кисели краставички само със сол и вода са много вкусни и лесни за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: