Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с мариновано червено цвекло

Салата с мариновано червено цвекло

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата с мариновано червено цвекло
Снимка: Зори
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Колоритна и питателна зимна салата от пикантно мариновано печено червено цвекло"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 малки глави, почистени
  • рапично олио
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен лук - 1 глава, тънко нарязана
  • зелена салата - 2 ч.ч., нарязана, по избор
  • за дресинга
  • винен оцет - 1/4 к.ч. бял
  • горчица - 1 ч.л. пикантна
  • maggi сос - 1/2 ч.л.
  • орехово масло - 2 с.л.
  • рапично масло - 2 с.л.
  • копър - 1/4 ч.л. семена, смлени
  • зелен лук - 1 с.л., нарязани перца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Колоритна и питателна зимна салата от пикантно мариновано печено червено цвекло и лук върху зелена салата.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Поставете почистените, измити и подсушени глави цвекло върху лист хартия за печене.

Намажете ги с рапично масло, поръсете със смлени морска сол и черен пипер. Поставете във фурната и печете до готовност на цвеклото. Извадете от фурната и изчакайте да се охлади.

Междувременно подгответе дресинга: налейте винения оцет в малка купа, добавете горчицата и Maggi соса. При непрекъснато разбъркване бавно наливайте ореховото масло и рапичното масло, добавете на вкус смляна морска сол и черен пипер. Добавете смлените семена копър и наситнените перца лук, разбъркайте внимателно.

Обелете охладеното цвекло и нарежете на четвъртинки или кръгчета. Прехвърлете в голяма купа заедно с червения лук и добавете достатъчно количество от дресинга. Оставете в хладилника за 1 час или за цяла нощ.

Съхранявайте останалото количество дресинг в хладилника преди сервиране.

Преди сервиране овкусете зелената салта с останалия дресинг и разпределете в порционни чинии. Отгоре поставете от печеното мариновано червено цвекло и червен лук и сервирайте.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: