Начин на приготвяне
Сварените яйца се обелват и се отделят белтъците от жълтъците. Белтъците се нарязват на ситни кубчета и се смесват с майонезата. Посолява се със сол и черен пипер на вкус и сместа се разбърква.
В стъклени чаши се слага на дъното от майонезената смес, върху нея се редуват сварените в подсолена вода моркови, грах и кисели краставички, картофи, шунка, като между всеки нов ред се разпределя отново по малко от майонезената смес и леко се притиска с лъжица, за да се уплътнят редовете. Процедира се, докато продуктите свършат и чашите се напълнят. Последно се завършва с майонезената смес.
Върху всяка чаша руска салата се натрошава сварен жълтък, украсява се с шунка, стрък магданоз и нарязани на кръгчета маслини.
Добре е майонезената салата да престои поне час в хладилник, за да се овкуси и охлади преди сервиране.
Добър апетит!
Коментари