Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска салата»Редена руска салата

Редена руска салата

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Редена руска салата
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ето, да видите, че може да има ред навсякъде, дори в руската салата"

Необходими Продукти

  • грах - 100 г, сварен или от буркан
  • моркови - 2 бр., сварени /на кубчета/
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • картофи - 2 бр. сварени /на кубчета/
  • шунка - 100 г на кубчета
  • кисели краставички - 3 - 4 бр., наситнени
  • майонеза - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • маслини - 4 бр. зелени за украса
  • магданоз - стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените яйца се обелват и се отделят белтъците от жълтъците. Белтъците се нарязват на ситни кубчета и се смесват с майонезата. Посолява се със сол и черен пипер на вкус и сместа се разбърква.

В стъклени чаши се слага на дъното от майонезената смес, върху нея се редуват сварените в подсолена вода моркови, грах и кисели краставички, картофи, шунка, като между всеки нов ред се разпределя отново по малко от майонезената смес и леко се притиска с лъжица, за да се уплътнят редовете. Процедира се, докато продуктите свършат и чашите се напълнят. Последно се завършва с майонезената смес.

Върху всяка чаша руска салата се натрошава сварен жълтък, украсява се с шунка, стрък магданоз и нарязани на кръгчета маслини.

Добре е майонезената салата да престои поне час в хладилник, за да се овкуси и охлади преди сервиране.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Чудесно приготвено и поднесено!
28.04.2022 06:33
1
Покажи всички подкоментари