Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска салата»Руска салата за вегетарианци

Руска салата за вегетарианци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Руска салата за вегетарианци
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"На вниманието на всички вегетарианци - ето как се прави руска салата, която е подходяща за хората, които не хапват животински продукти. А водка може да пиете спокойно - тя се прави от ръж, пшеница, ечемик или картофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • майонеза - 500 г
  • готварска сметана - 3 с.л.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • грах - 1 малка консерва
  • царевица - 1 малка консерва
  • моркови - 2 бр. сварени и нарязани на кубчета
  • рулца от раци - 200 г
  • горчица - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се измиват и се сваряват до омекване.

След като изстинат, се обелват и нарязват на кубчета. Яйцата се сваряват, обелват и също се нарязват на кубчета.

Киселите краставички се изцеждат от саламурата си и се нарязват на малки парченца. Консервите грах и царевица се изцеждат от водата.

Всичко се разбърква в купа и се прибавя майонезата разбъркана със сметаната.

Овкусява с горчицата, черен пипер и сол на вкус. Картофената салата се оставя за 30 мин. в хладилника да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вегетарианците не ядат никакво месо - пилешко, риба, миди, крокодили - все е месо. Има пескатерианци - те ядат риба, има вегани - не ядат нищо от животински произход (яйца, мляко, мед).
23.12.2022 20:35
Пламенова Кристин
Пламенова Кристин
как така е вегетарианска и с рулца от раци ?
31.01.2016 16:35
1
1
1
Покажи всички подкоментари