Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Червено цвекло в буркани

Червено цвекло в буркани

Червено цвекло в буркани
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Имаме добра новина - може да прекарате зимата в компанията на любимото червено цвекло, защото ви даваме рецепта за буркани"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 10 глави
  • захар - по 1 с.л. на буркан
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • оцет - 60 мл на буркан
  • черен пипер - 1 пакетче зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се почиства от листата и се измива много добре на течаща вода. Обелва се и нарязваме на парчета.

В голяма тенджера се залива със вода и варим, докато омекне. Сваля се и отцеждаме добре и пълним буркани.

За всеки буркан се сипва в отделен съд по лъжица сол, захар и оцет.

Сипва се вода по 1 чаша на буркан и се завира на котлона. После се охлажда леко и заливаме червеното цвекло.

Ако не достига, долейте с вода.

Затваряме с капачка и варим 30 минути за капачка.

Червеното цвекло в буркани се съхраняват на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: