Веган мъфини с банан

ЗорицаЗорицаГуру94826029625
25/11/2018
"Знаете ли кои са любимите мъфини на веганите - точно тези с банан "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 520
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • банани - 3 бр. добре узряли
  • чия - 3 с. л., предварително накиснати
  • брашно - 1/2 к.ч.
  • кафява захар - 12 ч.л.
  • кокосово мляко - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • сол - 1 щипка
  • банани - 1 бр, нарязан на тънки шайби
  • кафява захар - 1 ч.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като в тази рецепта веган мъфините са без яйца, обръщаме специално внимание на чията, която ще ги замени напълно. Затова трябва предварително семенцата чия да се накиснат в хладка вода за 2-3 часа.

Водата не трябва да е много - за 3 с.л. чия около 50 мл или 2 пръста вода над семенцата. След като семенцата чия набъбнат и поемат цялата вода, те придобиват желирана текстура и консистенция.

Бананите се обелват и намачкват в купа с помощта на вилица. Добавя се набъбналата чия, захарта, олиото, содата, кокосовото мляко, щипка сол и брашното. Разбърква се до хомогенизиране на сместа.

Формите за мъфини се намасляват и напудрят с брашно и сместа се разпределя равномерно, като се гледа да не се пълнят догоре.

Върху всеки мъфин се слага по едно-две тънки кръгчета банан и се поръсва със щипка кафява захар.

Слагат се в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или до готовност.

Здравословните мъфини се проверяват, като се набучат с дървена клечка.

Желателно е да ги консумирате още същия ден, защото след няколко часа има голяма вероятност да спаднат и да не са толкова пухкави.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар