Бисквитена торта с крем мус

25/11/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач36473402
"Толкова лесна, толкова ефектна и толкова невероятно вкусна, че няма как да не я опитате още днес "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 039
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити - 300 г (аз използвам Петит бьор)
  • еспресо - 200 мл
  • ЗА МУС КРЕМА
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • шоколад - 1 бр.
  • желатин - 1 пакетче
  • сладкарска сметана - 300 мл течна
  • шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе муса, като отделите белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците върху купа с вода на котлона, като постепенно добавяте захарта.

Когато захарта се разтвори и жълтъците станат на пухкав крем, добавете разтопения шоколад.

Отстранете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте белтъците с щипка сол на плътен сняг.

В отделна купа разбийте сметаната. Сипете разтопения желатин при крема с жълтъците и шоколада. Разбийте с миксер да се смеси добре. Добавете сметаната.

Накрая сипвайте по малко от разбитите белтъци, като смесвате внимателно с шпатула.

Във форма за торта наредете пласт бисквити, потопени в еспресото.

Покрийте с част от муса, така направете няколко пласта докато се изчерпат съставките. Отгоре трябва да завършите с мус. Украсете тортата с шоколад.

Оставете бисквитената торта в хладилника да престои поне 4-5 часа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Maya
Maya
25.12.2018 21:57
Тортата стана страхотна! Аз реших да я направя с бял и кафяв крем, като в белия не сложих шоколад.
0
0
Петя Тоскова
Петя Тоскова
25.11.2018 15:47
Супер
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв