Ябълков Сладкиш с Мед и Тахан

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
334
3k
2k
977
4
27/11/2018
"Добавете към любимите си сладкиши и този разкошен ябълков сладкиш с мед и тахан "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 364
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, нарежете ги на тънки ленти. Изцедете сока на половин лимон и с него полейте ябълките. По този начин ще запазят цвета си и няма да потъмнеят.

В купа разбийте яйцата, прибавете 10 с.л. захар и бъркайте до пълното разтваряне на захарта. Прибавете киселото мляко и олиото. Отново разбъркайте.

Смесете сусамовия тахан и меда, прибавете и тях към сместа. Пресейте брашното и бакпулвера. Започнете да добавяте на части към кексовата смес.

Застелете тава (26 см) с хартия за печене. Изсипете сместа. Отгоре поръсете с канела. Подредете резенчетата ябълки, а върху тях нарязаните на едро орехови ядки. Накрая поръсете сладкиша с 3 с.л. кристална захар.

Сложете ябълковия сладкиш да се пече в леко загряна фурна на 160 градуса с вентилатор за 30 минути до суха клечка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар