Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кекс с тахан

Ябълков кекс с тахан

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Ябълков кекс с тахан
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Как не сте се сетили да добавите тахан - така се прави най-страхотният кекс"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • ябълки - 500 г
  • канела - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • орехи - 1 шепа натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се нарязват на малки парченца.

В купа се смесват сухите съставки (брашно, захар, канела, сода, лимонтузу и орехи).

Сусамовият тахан с част от ябълките и водата се блендират продължително, за да се напълни сместа с въздух. След това сместа се налива при сухите съставки и се разбърква, докато се смесят равномерно всички съставки.

Прибавят се и ябълките и пак се разбърква добре.

Сместа за кекса се изсипва в тава с хартия за печене и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Когато се изпече кексът, се оставя първо да се охлади и чак тогава се разрязва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: