Начин на приготвяне
Замесете хубаво еластично тесто от изброените продукти, покрийте и оставете хубаво да втаса.
Разделете на 5 еднакви части тесто и една малка топчица за центъра. Разточете 5 еднакво големи обли кори (колкото диаметъра на тавата).
Намажете едната с масло, сложете другата отгоре и така всички без последната.
Сложете малка чашка в центъра и нарежете на 12 части. Всяко листо завийте в една посока, така всички листа. Краищата щипнете отдолу с пръсти.
От малката част тесто разточете лента, намажете с масло и навийте на охлюв, поставете по средата.
Оставете питата да втаса, след което намажете с разбит жълтък и малко вода или мляко.
Печете тази уникална погача в загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути.
Коментари