Начин на приготвяне
В една част от топлото мляко активирайте маята с захарта и малко брашно. Пресейте брашното и разбийте яйцата с останалото мляко. Замесете меко тесто, което оставете да втаса. Натрошете сиренето, нарежете салама на тънки кръгчета и разтопете маслото.
Когато тестото е втасало го разделете на голяма и малка топка, от голямата разточете голяма и не много тънка кора, намажете с масло и разпределете сиренето.
Навийте на руло и нарежете на рулца, дебели колкото ви е висока тавата. От по-малката кора по същия начин, само след като намажете с масло поръсете маково семе, нарежете на ленти и на няколко от лентите наредете кръгчетата салам, навийте на розички.
Големите рулца със сирене наредете до стените на тавата, а малките до тях. Центъра на питката оформете по ваш избор, аз направих едно по голямо рулце, върху което сложих усукана част от 2 фитила.
Оставете питката да втаса след което намажете с разбития жълтък и малко водичка. Печете питка в загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути.